Magánoktatás.hu - Országos magántanár adatbázis
 

Blog, hasznos tanácsok, tippek diákoknak, szülőknek, tanároknak

Kinek éri meg magántanárként regisztrálni oldalunkra?

Talán te is kacsintgatsz már egy kicsit a magántanári melléktevékenység felé, és azon gondolkodsz vajon megérné-e egy regisztráció az oldalunkon. Hozzuk a tényeket, feketén-fehéren. Tabuk nélkül.

Bővebben
 

Valahogy nem megy jól a matek a gyereknek?

Nem megy jól a matek. Nincs mit csodálkozni ezen, hiszen te sem voltál soha egy MTA-tudós. Van azonban olyan eset, amikor nem tőled örökölte a gyerek a gyengébb matek-eredményeket, hanem ennél komolyabb ok húzódik a háttérben. A számolás joga mindenkinek megadatik, azonban egyeseknek a számolás zavara is.

Bővebben
 

Az iskolai "lemaradást" nem érdemes félvállról venni

Talán úgy érzed arcul vágtak, amikor szembesülsz vele, hogy gyermeked kicsit le van maradva az iskolában. Az is lehet, hogy kutyaszorítóban érezve magad pánikrohamok tőrnek rád. Minden gyerek más. Néhány gyermek viszont a más állapotba nem egyéniségbeli különbségek miatt kerül, hanem komolyabb tanulási gondok miatt.

Bővebben
 

Egy égetően fontos tanács, ha külföldön fogsz tanulni a jövőben

Talán még nem ocsúdtál fel a hír hallatán, amikor megtudtad, hogy felvettek az Oxfordra. Vagy épp úgy hozta az élet, hogy valamelyik európai vagy amerikai iskolában folytatod a tanulmányaid. Mielőtt a bőrönd a kezedbe kerülne, és a repjegyeket nézegetnéd a neten; nem árt, ha egy igen fontos tanácsra odafigyelsz, mielőtt valóban elhagynád a magyar földi étert.

Bővebben
 

Ezért veszélyes az egészségére, ha a gyereked sokat stresszel az iskola miatt

Nem elég, ha a gyereket csupán biztatjuk az iskolai felelések előtt. Ezzel a stresszt nem oldjuk fel bennük, márpedig a mai gyerekek rengeteg stresszes helyzettel találkoznak nap mint nap. A stressz egy alattomos szörny, már mindenütt ott van, még gyermekkorban is. De miért veszélyes ez rájuk nézve?

Bővebben
 
Email*:
Jelszó*: