Magánoktatás.hu - Országos magántanár adatbázis
 

Blog, hasznos tanácsok, tippek diákoknak, szülőknek, tanároknak

Miből és hogyan tanuljon nyáron a gyerek?

Egyáltalán tanuljon? Mutatom, hogy miként tudod rávenni egy kis nyári tanulásra a gyermekedet – ha már egy kicsit nyáron is szükséges - anélkül, hogy elrontanád a nyári szünetét, leterhelnéd vagy napi szinten üvöltenél vele, hogy mozduljon meg.

Bővebben
 

Felnőttként ezért nem tudsz megtanulni nyelveket - nem az a valódi ok, amire gondolsz

„Felnőttkorban már nem lehet új nyelvet jól megtanulni”- szól a régi klasszikus tévhit. Úgy érzed, elmúltál 18 vagy 25 és vége a világnak? Mutatom, miért ne add fel felnőtt fejjel se a nyelvtanulást, és azt is, hogy mikor és milyen tévképekkel fogod ütődött tréfának gondolni azt a bizonyos nyelvtanulást. Kezdj el egy nyelvet ezen a nyáron. Csak okosan.

Bővebben
 

Meglévő magántanároknak: ezzel növelheted nyáron a magántanári munkád sikerét és örömét

Megszólalt az utolsó csengő. Az évzáró utáni értekezletek, naplózás és a szandálban kivitelezett utolsó tanári teendők után augusztus közepéig fellélegzel. Maximum magánórákat adsz a nyáron. De van még egy igen fontos teendő, aminek kivitelezésére a nyáron kipárnázott körülmények várnak rád: az, hogy átgondold a magántanári munkád részleteit. Mutatom, hogyan tudsz rajta csiszolni, hogy egyre jobban szeresd azt.

Bővebben
 

Segítség pótvizsgázunk: Hogyan készítsd föl a gyereket a pótvizsgára?

Az utolsó csengetés után megkezdődik a vakáció. Vagy mégsem? A gyerek nem ment át a vizsgán. Hogyan fogod a nyaralás és pótvizsgára való felkészítés kettős életét egyensúlyban tartani?

Bővebben
 

Hogyan kerüld el, hogy pedagógusként kiégj?

Ezt a kifejezést ismeri mindenki. Hétköznapi nevén kiégés-szindróma, de hívják lassú zombihalálnak, demotiváltságnak is. Ha most legyintesz, hogy ez téged tuti nem érint, akkor mutatom a jellemzőit, mert a pislákoló munkakedvednek lehet ez az oka. Mit lehet ellene tenni?

Bővebben
 
Email*:
Jelszó*: