Hogyan legyél akár nyáron is vonzó magántanár „csupán” egyetemistaként?

Nyelvtanárnak tanulsz az egyetemen? Nyáron nem csupán az idegenforgalmi szektorban gyakorolhatod a tanult nyelvet, és az egész nyarat sem szükséges végigdolgoznod a „leendő” szakmádtól fényévekre található munkakörben. A nyári lazulás, pluszkereset és a hivatásodra való felkészülést egy csomagban megkaphatod a nyáron.

Amikor az utolsó szigorlatnak is kaján vigyorral intettél búcsút olyan eufórikus élményt élsz át, hogy a legszívesebben elordítanád magad a legközelebbi hegy tetejéről.

Végre pezseg az élet. Te pedig úgy állsz hozzá a nyárhoz, mint az egy hónapja koplaló egyén a nyitott hűtőhöz.

Mivel is kezdjed?
Mielőtt beleugranál a Balcsi-Horvátország-kanapé hármasának érdemes egy apró adalékról sem elfeledkezni a nyaradat illetően.

A mellékkeresetről.

 

 

Nem tudod, hogy lazulással vagy inkább munkával töltsd a nyarat?

 

Talán te is azok közé tartozol, akit mindenki nyaggat, hogy igazán dolgozhatnál valamit az egyetem vagy főiskola mellett.

Számos felsőoktatásban tanuló végzős hallgató persze már gyakornoki pozíciókra vadászik. Egyes nagyvállalatok minden évben több ezer egyetemistát és főiskolást vesznek fel akár 3-12 hónapos gyakornoki programjaikba is, de kisebb cégek is tárt kapukkal várnak.

 

Az Eurostudent felmérése szerint minden 3. egyetemista egész évben, míg a megkérdezettek 13 százaléka kizárólag a vizsgák és a magyar hallgatók 18 százaléka maximum heti 20 órát dolgozik. Mivel az egyetemisták, főiskolások nagykorúak, nincs szükségük szülői engedélyre sem; a munkavállaláshoz adóazonosító jel szükséges, amelyet a NAV-nál kell igényelni.

 

Te viszont nyelvtanárnak készülsz, és talán azok közé tartozol, akik nagyobb rugalmasságra vágynának, kevesebb kötöttségre a munkabeosztásban is.

 

 

 

Nyaralás, lazulás és egyben munka is keresettel? Egy csomagban is megkaphatod.

 

Mit szólsz, ha ezt a „csomagot” most teljes egészében megkapnád? Ha azzal foglalkozhatnál, amit jelen pillanatban is tanulsz, vagy ami érdekel és a jövőre vonatkozóan jól jönne egy kis valós tapasztalat és mellékkereset. És persze az, hogy kicsit átélhesd a tanítás valódi érzését.

 

Ezt nyújtja neked a nyári „magántanárasdi is”.

 

  • Ahol olyan embereknek segíthetsz, akik pl. az őszi állásinterjú-dömpingre szeretnének felkészülni nyáron. Mert nem szeretnének izzasztó helyzetbe kerülni egy esetleges idegen nyelvre váltott interjú során.
     
  • Olyan diákoknak, akik nyelvvizsgára készülnek a nyáron, vagy akár a következő tanévben.
     
  • Olyan diákokkal ismerkedhetsz meg, akik korban nem állnak messze tőled, azonos világban mozogtok. Nincs "tanárhatás" a befogadófélben sem. Így akár sokkal játékosabb és lazább hangvételű órát biztosíthatsz a számukra. Előnyt jelent neked a fiatalságod.
     
  • Gyakorolhatod a tanítás gyakorlati részét és mellékkeresetre is szert tehetsz.
     
  • Úgy osztod be az idődet, elvállalt diákok és órák számát, ahogy te szeretnéd.

 

Mindemellett pedig megmaradna a nyarad szabadsága, hogy újult erővel kezd meg a következő szemesztered. Anélkül, hogy egész nyáron úgy élnél, mint bármelyik munkavállaló az országban. Nézz körül az oldalunkon, és regisztrálj, hogy ideális nyarad lehessen.

Ha tetszett ez a cikk, kérjük oszd meg ismerőseiddel is:

Vissza »